Yoga

De yogalessen zijn gebaseerd op de methode van B.K.S. Iyengar. In deze yogavorm staat een technisch uiterst verfijnde beoefening van de asana (yogahouding) centraal. Er wordt gebruik gemaakt van props als riemen, blokken, bolsters, dekens en stoelen. Hierdoor kan de houding op een gezonde, opbouwende manier worden uitgevoerd.

In de yogalessen is er veel aandacht voor positioneren en stabiliteit. De houdingen worden lang aangehouden, er wordt gebruik gemaakt van tijd. Op basis van de verbinding van lichaam en geest met de omgeving ontstaat een geleidelijk ontvouwen van de yogahouding.

Eenheid wordt gezocht door de uitwaartse richting en de innerlijke respons in balans te brengen. De asana wordt een plaats waar connecties kunnen worden ervaren en waar communicatie kan plaatsvinden met een interne, helende beweging. Aan het eind van iedere les, tijdens de ontspanning, komt er een revitaliserend proces op gang waarin geest, energie en het lichaam zich verenigen en tot rust komen.

 

‘ Environments are not passive wrappings, but are, rather, active processes which are invisible. The groundrules, pervasive structure, and overall patterns of environments elude easy perception. ‘  – Marshall McLuhan

lesprogramma