Yoga

De yogalessen zijn gebaseerd op de methode van B.K.S. Iyengar. In deze yogavorm staat een technisch uiterst verfijnde beoefening van de asana (yogahouding) centraal. Er wordt gebruik gemaakt van props als riemen, blokken, bolsters, dekens en stoelen. Hierdoor kan de houding op een gezonde, opbouwende manier worden uitgevoerd.

In de yogalessen is er veel aandacht voor fysieke stabiliteit vanuit relateren met wat buiten ons is. De houdingen worden lang aangehouden, er wordt gebruik gemaakt van tijd. Op basis van de verbinding van lichaam en geest met de grond en de andere richtingen ontstaat een geleidelijk ontvouwen van de yogahouding. Eenheid wordt gezocht door de uitwaartse richting en de innerlijke respons in balans te brengen. De asana wordt een plaats waar connecties kunnen worden ervaren en waar communicatie kan plaatsvinden met een interne, helende beweging. Aan het eind van iedere les, tijdens de ontspanning, komt er een revitaliserend proces op gang waarin geest, energie en het lichaam zich verenigen en tot rust komen.

 

‘ Don’t only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise man to the Divine.’  – Ludwig van Beethoven

lesprogramma